Apelsinų keksas

Už lango toks tobulas pavasaris, o tu apsikrovęs darbais, knygų kalnais, popierių skiautėmis, besimėtančiomis penkių metrų spinduliu, geriausiu atveju, jį pajausi nešdamas šiukšles laukan. Hehe.

Nepaisant to, drauge su pavasariu, į  vidų įsibrauna nevaldomas noras kepti pyragus ir šypsotis, net kai nieks tos šypsenos nematys.  Šypt.

Pro langą į namus sliūkinantys saulės spinduliai priminė šį nuostabų apelsinų keksą, kuris yra be galo greitai ir lengvai pagaminamas, tačiau nepalieka abejingų!

IMG_6845
Apelsinų pyragas

Apelsinų keksas

4 kiaušiniai
300 g cukraus
115 g aliejaus
125 ml šviežiai spaustų natūralių apelsinų sulčių
1 apelsino tarkuota žievelė
1 arb. š. vanilinio cukraus
280 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos

Glaistui:
cukraus pudra
apelsino sultys
keli apelsino griežinėliai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32×12 cm dyžio kepimo indą.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
3. Įmaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis, tarkuotą žievelę ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Miltų mišinį įmaišykite į plakinį ir lengvai išmaišykite.
6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
7. Paruoškite glaistą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir šlakelį apelsino sulčių. Masė turi būti neskysta, tačiau ir ne per tiršta.
8. Aptepkite glaistu iškepusį ir atvėsusį keksą. Papuoškite apelsino griežinėliais.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

cake
Apelsinų pyragas
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s